Određen pritvor generalu Savčiću, najavljena žalba

Sud BiH odredio je pritvor generalu Milomiru Savčića zbog kršenja mjera zabrane, izjavio je Srni Savčićev advokat Miodrag Stojanović, koji je najavio žalbu na ovu odluku.

On je rekao da još nije dobio sudsko rješenje i da ne zna šta je u njemu navedeno, ali da će svakako u roku od tri dana uložiti žalbu.

„Žalba, u principu, ne zadržava izvršenje”, rekao je Stojanović.

Sud BiH odredio je pritvor na prijedlog Tužilaštva BiH.

Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mjere zabrane i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglšavanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Кrivičnog zakona BiH.

Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mjere zabrane i kada je govorio o izvještaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju “К 3” 27. jula, prenosi Srna.

“Ja upravo idem kući”

Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, potvrdio je za “Nezavisne novine” da je obaviješten da mu je Sud BiH odredio pritvor, te je dodao da je iznenađen tom odlukom.

“Danas na ročištu nisu iznošeni nikakvi dokazi da bi se takva mjera mogla donijeti. Kada dobijemo otpravak, vidjećemo na šta se to Sud fokusirao i šta je to našao kao razlog za određivanje pritvora”, rekao je Savčić.

On je dodao da se on u ovim momentima vraća kući, te da mu odluka o određivanju pritvora vjerovatno treba biti uručena na kućnoj adresi.

“Ja upravo idem kući”, rekao je Savčić Nezavisnim.

(BN) 

Podijeli objavu