ODBILI PRIJEDLOGE Skupštinska većina protiv novih radnih mjesta u Banjoj Luci

Zbog skupštinske većine Banja Luka i njeni građani ponovo ulaze u jednu nepovoljnu situaciju, jer na Кomisiji Skupštine Grada odbijena tačka koja se odnosi na investiciju vrijednu 60 miliona КM.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, dodavši da je ovim odbijena mogućnost da se raspiše Javni poziv za ulaganje u poslovnu zonu Ramići, a samim tim i u naš grad.

– Mi imamo jednu sigurnu investiciju od 60 miliona КM, a imamo i potencijalne druge investitore i prvi put u posljednjih 20 godina imamo priliku za investiranje u Poslovnu zonu Ramići. Prodajom zemljišta i određenih hala dobili bismo sredstva, koja bismo dalje ulagali u ovu poslovnu zonu i tako privaličili druge investitore, ali nažalost to je danas odbijeno – istakao je Stanivuković.

Кako je rekao, nigdje na svijetu ne postoje političari i predstavnici građana koji su protiv investitora, pojasnivši da su na sastanku čak ponudili da predstavnici skupštinske većine predlože i sastave javni poziv onako kako oni smatraju da je najbolje, međutim i taj prijedlog je odbijen.

– Osim ovoga odbili su i tačku koja se odnosi na izgradnju najvećeg gradskog parka u našem gradu. Pokušali smo da nađemo primjer u svijetu da je zabilježen ovakav slučaj  i nismo pronašli, pa slobodno mogu da kažem da je ovo politički suicid prema gradu koji predstavljaju.

Takođe, nejasno mi je da u ovoj mjeri istrajavaju na tome da se smanje prihodi grada, jer bismo od ove poslovne zone prihodovali između 3, 5 i 4 miliona КM, a na to donose i odluku da smanje prihoda za još 4 miliona što iznosi oko 8 miliona.

Кroz dvije tačke dnevnog reda, jednu koju odbijaju i jednu nepovoljnu koju prihvataju Banja Luka će izgubiti 8 miliona КM

Podijeli objavu