OD GRADA DO SADA OTETO 100 MILIONA KM Stanivuković iznio zastrašujuće podatke o budžetu Banjaluke

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, podijelio je na društvenim mrežama šokantne podatke koji govore o tome kako je potrošen gotovo jedna čitav budžet grada Banjaluka.

– Od Banjaluke je oduzeto tj oteto:  10 milona КM porez na nepokretnost, osam miliona КM na ustanove i preduzeća van nadležnosti Banjaluke, 10 milona КM za toplovodnu mrežu, 12 miliona КM zbog nedonošenja odluka u Skupštini, jedan milion КM zbog javnog prevoza, dva miliona КM Đoko Ekvator, četiri milona КM direktnih prihoda od hale u Ramićima, 60 miliona КM otetih investicija – napisao je Stanivuković.

Naglasio je da je to ukupno 107 miliona KM otetih iz budžeta grada ili preusmjereni tamo gdje nikada do sada nisu bili.

– A na sve ovo vratili smo 24 milona КM starih, njihovih kreditnih zaduženja, uz nijednu КM novog zaduženja. Uprkos svemu i najvećim opstrukcijama u istoriji našeg grada, Banjaluku razvijamo i vodimo naprijed. Donijeli smo najvažnije odluke, najvažnije mjere i započeli najvažnije infrastrukturne projekte – napisao je gradonačelnik.

On postavlja pitanje  “zašto neko ovo radi? Zašto, da bi pokušali da slome jednog čovjeka, lome i uništavaju sve na tom putu?”

– Nastavljamo dalje našu borbu, odbranu naše Banjaluke! – dodao je Stanivuković.

Podsjećamo, skupštinska većina na čelu sa SNSD, do sada je odbila projne projekte, investicije, a amandmanima novac preusmjeravana institucijama i ustanovama koje nisu u nadležnosti grada.

 

Podijeli objavu