NOVIH 7 ZARAŽENIH U Srpskoj

,,Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka (ukupno 76 u posljednja dva dana) u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još sedam osoba u Republici Srpskoj, dok se jedan nalaz ponavlja zbog kontrole kvaliteta.”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Riječ je o četiri muške osobe srednje životne dobi i jednom mlađem muškarcu, kao i o dvije ženske osobe srednje životne dobi.

Jedna osoba je iz Prnjavora, jedna iz Doboja, dok su ostale osobe iz Banjaluke. Sve ove osobe su u kućnoj izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 27 slučajeva pozitivnih na novi virus korona.

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja, sa blagim ili bez simptoma.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 4864 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2. Trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 16 osoba (sedam osoba pozitivnih na test virusa korona i devet osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 28 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

(Banjalukadanas.com)

Podijeli objavu