Novih 66 osoba zaraženo virusom korona

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je testiran 381 uzorak, a virus korona je potvrđen kod 66 osoba, rekao je v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

“Situacija je i dalje nepovoljna. Međutim u pojedinim opštinama imamo poboljšanje”, rekao je Zeljković i apelovao na građana da poštuju propisane mjere.

Potvrdio je da će Institut u toku ove sedmice razmotriti sve dosadašnje zaključke i eventuelno uvesti neke nove mjere.

U protekla 24 časa prijavljen je jedan smrtni slučaj. U pitanju je starija osoba iz Šamca, rekla je epidemiolog Jelena Đaković Dević.

Od 66 novozaraženih osoba u Bijeljina je zabilježeno najviše novozaraženih osoba 16, iz Zvornika šest, po četiri iz Banjaluke i Foče, po tri su iz Gacka, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Pala i Rogatice, po dvije osobe iz Višegrada, Laktaša, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Sokoca, Han Pijeska, Šekovića i Bratunca i po jedna osoba je iz Bratunca, Gradiške, Kneževa, Milića, Prijedora, Rudog i Šamca, potvrdila je Đaković Dević.

Riječ je o 25 muškaraca i 41 žena, od čega j 12 mlađe, 45 srednje i devet starije životne dobi.

U Republici Srpskoj do sada potvrđeno je ukupno 4.488 slučajeva virusa korona, a od posljedica ove bolesti preminulo je ukupno 157 osoba.

Od korona virusa u Srpskoj se do sada oporavilo ukupno 2.180 osoba

(BN)

Podijeli objavu