Novih 300 radnih mjesta u Banjaluci: Hoće li odbornici prihvatiti prodaju hale u Ramićima?

Prema najavama gradske administracije, Banjaluka, nakon nekoliko godina dobija investitora koji će obazbijediti 300 radnih mjesta, donijeti 80 milona KM prihoda i konačno oživjeti Poslovnu zonu „Ramići“.

Gradksa uprava već je razgovarala sa investitorom iz Italije koji je spreman da dođe u Banjaluku, sada su na redu odbornici da podrže tačku pod nazivom Prijedlog rješenja o imenovanju Komisiji za prodaju nepokretnosti – proizvodne hale i Poslovnoj zoni „Ramići“ – Banjaluka, javnim nadmetanjem – licitacijom koja se nalazi na današnjem dnevnom redu.

Predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske, Saša Trivić, poslao je odbornicma jasnu poruku.

– Onog ko spriječi otvaranje 200 radnih mjesta u Banjaluci treba okačiti da visi na banderi. Čekamo da vidimo hoće li neki imati petlju za takvu glupost – napisao je Trivić na svom Tviter profilu.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković je nedavno održao sastanak sa investitorima iz Italije koji bi trebali ulagati u Poslovnu zonu „Ramići“.

On je istakao da će za predstojeću sjednicu Skupštine grada biti pripremljene odluke vezane za ovu temu, nakon čega će biti pokrenute i prve procedure.

– Danas sa ponosom možemo reći da privodimo kraju razgovore sa investitorima iz Italije o ulaganju u Poslovnu zonu „Ramići“ koja će u godinama koje dolaze značiti otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta. Rekli smo da će Banjaluka biti grad koji će se razvijati u svim oblastima, danas to svojim djelima i pokazujemo – zaključio je Stanivuković tada.

Podijeli objavu