NOVI IZGOVORI SNSD ZA BLOKADU PREVOZA „Tvrde da novca ima u rebalansu, a neće da ga usvoje“

Ni danas nismo čuli nijedno konkretno objašnjanje SNSD, zašto nijedno rješenje gradonačelnik nije prihvaćeno, kada je u pitanju problem sa javnim prevozom, poručila je savjetnica gradonačelnika Banjaluke, Tanja Vukomanović

– Čuli smo samo puno kontradiktornosti poput onih da ima novca u rebalansu, iako su izričito rekli da rebalans neće usvojiti, onih da gradonačelnik neće da pristane ni našta drugo osim jedne opcije, iako je već ponudio 3, 4 rješenja koja su oni odbijali – poručila je ona.

Kaže da je Gradska administracija na sve načine pokušava da nađe rješenja kako javni prevoz danas ne bi stao.

– Šef Kulba odbornika SNSD Dragoslav Topić rekao je da su znali da prevoz neće biti obustavljen, iako su juče kao povod za svoju konferenciju za medije naveli “obustavu javnog prevoza na području grada”. Malo je kontradiktorno i to što odbornik Topić kaže da neće dozvoliti da studenti plaćaju skuplje autobuske karte, i traži od Grada da to subvencioniše, a u isto vrijeme, kako tvrde studenti, poskupljuje recepcijski smještaj u studentskom domu, koga je direktor, bez da, koliko je javnost upoznata, se traži pomoć od Vlade Republike Srpske – navela je ona.

Dodaje da izgleda kao da se SNSD trudi da se globalna kriza najviše osjeti u Banjaluci.

-Tako su igranjem politike gotovo doveli do toga da Banjaluka nakon više od 20 godina ostane bez javnog prevoza. Odbornici vrlo dobro znaju da je većina sredstva u budžetu rezervisana i već namijenjena za projekte i druge obaveze i da nema dodatnog novca za subvencionisanje prevoza. Međuim, namjera da se iz kase na sve načine izvlači novac je ista od onog prvog dana kada je Grad dijelio jednokretne pomoći radnicima ustanova za koje nije nadležan. Gradonačelnik nije mogao da dozvoli da građani zbog političkih prepucavanja nemaju čim da odu na posao, te je dao garanciju prevoznicima da će subvencionisati prevoz u neradnom mjesecu, ali bez garancije Skupštine da će nakon toga, ako gorivo ne bude jeftinije usvojiti novi cjenovnik – zaključila je ona.

Podijeli objavu