NOVE MJERE U BANJALUCI Zatvara se skoro sve!

Ugostiteljski objekti svih kategorija zatvaraju se u Banjaluci do 23. marta. Isto važi i za trgovine, osim prodavnica prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje, odlučio je gradski Štab za vanredne situacije.

Broj oboljelih u Banjaluci porastao je za tri od posljednje sjednice štaba održane u petak.

– Imamo tri mikroklastera – izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić nakon večerašnje sjednice Štaba za vanredne situacije, koji razmatra mjere za suzbijanje širenja virusa korona.

Apelovao je na susjedne opštine da prate mjere koje je Banjaluka donijela, kako bi svi zajedno preventivno djelovali i smanjio se broj kontakata među ljudima.

Precizirao je da se i zanatstvo, osim taksi službe, zatvara do 23. marta. Javne kuhinje imaju dozvoljen rad preko šaltera. Dostava hrane je dozvoljena za one koji su registrovani, uz maksimalnu higijenu.

Dragstori mogu raditi do 22 časa.

Potrebno je označiti rastojanje između kupaca od jedan metar, za šta su odgovorne trgovine.

Apoteke su bez promjene radnog vremena ali i za njih važi obezbjeđenje rastojanja među kupcima.

 

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=177&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fnove mjere u banjaluci radojicic zatvaraju se svi ugostiteljski objekti%2F&referer=https%3A%2F%2FsrpskainfoGradska uprava uputiće dio zaposlenih na rad od kuće kako bi se smanjio broj građana na jednom mjestu.

 

U svim gradskim ustanovama i preduzećima biće organizovan minimalan proces rada.

– Preporučujemo i privatnim poslodavcima da pokušaju organizovati rad sa minimalnim brojem izvršilaca, takođe da obezbijede distancu između radnika i klijenata, sa mjerama dezinfekcije – rekao je Radojičić.

Podsjetio je da i dalje važi zabrana javnih okupljanja građana.

– Dom zdravlja ulazi u poseban režim rada zbog aktuelne situacije – naglasio je.

Dio gradskih inspekcijskih organa vjerovatno će kontrolisali pridržavaju li se građani mjera kućne izolacije jer republički organi ne mogu ispratiti toliki broj ljudi.

Radojičić je naglasio da je u trećem žarištu riječ o društveno izuzetno aktivnim osobama koje su bile u kontaktu sa velikim brojem ljudi i mjesta zbog čega je i zatvoren jedan ugostiteljski objekat u gradu.

Podjsetio je da od sutra rade samo 4 javna vrtića za 111 djece čiji roditelji nemaju alternativu za njihovo čuvanje, te da će isti režim biti uveden i u privatnim predškolskim ustanovama za 10 odsto mališana, dok će ostali biti zatvoreni.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu