“Niko nije natjerao nadležne da rade kao ovo gradska administracija” Savić-Banjac o posjeti Cvijanovićeve banjalučkoj Gimnaziji

Nakon informacije da će predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Republike Srpske Radovan Višković, sutra posjetiti banjalučku Gimnaziju, kako bi finansiralo radove u ovoj školi, odgasila se savjetnica gradonačelnika Mirna Savić-Banjac.

Kaže da su medijski navodi da pregovori rukovodstva Gimnazije sa Gradskom upravom nisu dali rezultate neistiniti, te da je konačan cilj postignut, a to je renoviranje Gimanzije.

-Kao prvo, niko nikad nije natjerao nadležne da rade svoj posao kao ova gradska administracija. Samo javite šta ne rade godinama, mi ćemo da pritisnemo- napisala je  Savić-Banjac.

Podsjećamo, Banjac je ranije rekla da je Grad na raspolaganju Gomnaziji.

– Želim da kažem da je Grad Banjaluka samo rebalansom budžeta prošle godine dodijelio pola miliona KM školama na području grada. Mi smo izuzetno svjesni značaja i funkcionisanja škola, kvaliteta i prostorija u kojim djeca svakodnevno borave, ali i toga na kom je nivou obrazovni nivo, na koji ne možemo da utičemo, ali što se tiče prostorija i opremanja škola, tu smo izdvojili zaista velika sredstva. Kada govorimo o Gimnaziji, budžetom smo prije samo dva mjeseca dodijelili 200.000 KM upravo Gimnaziji, dok je Ministarstvo prosjvete i kulture Republike Srpske dalo još 150.000 KM – rekla je ona.

Podijeli objavu