Nikad više ulaganja u Vrbanju: Vrtić, nova stolarija na školi, kanalizacija i putevi

Za realizaciju projekata, koji će poboljšati uslove života mještana MZ Vrbanja iz gradske kase predviđeno je ulaganje od 1,23 miliona KM.

Dio projekata privodi se kraju, a dio će biti realizovan tokom ove godine.

– Jedan od najvećih jeste gradnja dječijeg vrtića, investicija vrijedna preko 640.000 KM, za koji je preostalo da se uradi još vanjsko uređenje kako bi ova predškolska ustanova uskoro bila stavljena u funkciju. Uporedo, izvode se radovi na trasi kanalizacije na koju će ovaj predškolski objekat biti priključen – poručuju iz Gradske uprave.

Osim vrtića, Grad je izdvojio i sredstva za obnovu stolarije na Osnovnoj školi „Stanko Rakita“ u Vrbanji tako da su đaci i nastavnici dobili bolje uslove za rad.

Kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, u ovoj MZ u Ulici Mis Adeline Irbi riješen je decenijski problem kanalizacije.

– Urađeno je oko pola kilometra kanalizacione mreže, a Grad je izašao u susret mještanima i sufinansiraće i dio izgradnje priključaka. Izgradnja kanlizacije u dužini od 630 metara krajem prošle godine završena je i u Carigradskoj ulici u tom naselju. Ove ulice tokom godine dobiće i novi asfalt – zaključuju oni.

Podijeli objavu