NEVJEROVATNO Ujedinjena Srpska amandmanim novac građana dala za koncerte Cece, Džbonija i ostalih

foto: Instagram/ cecaraznatovic

Potpuno nezapaženo prošla je vijest da je na jednoj od prethodnih sjednica Skupštine grada Banja Luka usvojen kalendar turističkih manifestacija za 2022. godinu.

Ovo i ne bi bila vijest sama po sebi, jer se isti dokument usvaja godinama unazad, ali je ovaj put zaista poseban, sudeći bar po amandmanima koje je uložio odbornik Ujedinjene Srpske, Neven Stanić, i koji su i usvojeni glasanjem skupštinske većine.

Naime, ove godine će se iz gradske kase sa pozamašnim iznosima finansirati isključivo komercijalni događaji, a pritom veoma upitnog umjetničkog kvaliteta.

Tako će se za koncert folk zvijezde Svetlane Ražnatović od narodnog novca izdvojiti čak 16.000 КM. U organizaciji NES D.O.O. koncert će biti podržan ustupanjem gradskog prostora, tačnije Кastela, u iznosu od 6000 КM, a direktna podrška u novcu će se ostvariti i sa dodatnih 10.000.

Кoncert Džibonija, u organizaciji OК Tima, građane Banjaluke koštaće 11.000 КM, i to 3.000 za ustupanje Кastela, a biće im isplaćeno i dodatnih 8.000 КM.

Dakle, jednim dizanjem ruku, a na prijedlog odbornika skupštinske većine, ista ta većina bez ikakvih poteškoća preusmjerava narodni novac u nečije džepove.

Da li je razumno da se ovolika sredstva iz Budžeta izdvajaju za isključivo komercijalne događaje, čija je jedina svrha i cilj ostvarivanje čistog profita, prosudite sami.

Podijeli objavu