Nastava do polovine juna, traži se model za ocjenjivanje

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će nastava za osnovce i srednjoškolce, najvjerovatnije, trajati do sredine juna, a da će u roku od desetak dana biti definisana uputstva o ocjenjivanju učenika koji nastavu prate na daljinu.

“Naša obaveza je da precizno definišemo ocjenjivanje učenika i eventualno polaganje razrednog ispita. Odluke ćemo donositi u interesu učenika. Veoma je važno da svi završe ovu školsku godinu i da nova školska godina počne u septembru”, objasnila je Trivićeva.

Ona je podsjetila na donesene uredbe sa zakonskom snagom kojima je propisano da se ocjena može zaključiti i na osnovu praćenja, ocjenjivanja i vrednovanja učenika prilikom izvođenja nastave na daljinu, te da ministar može da odluči o polaganju razrednog ispita za učenike koji su pohađali nastavu na daljinu.

“Uputstva o praćenju, vrednovanju i ocjenjivanju učenika prilikom izvođenja nastave na daljinu u osnovnom i srednjem obrazovanju donijećemo u roku od desetak dana na prijedlog Republičkog pedagoškog zavoda čiji stručni timovi već rade na definisanju ovih pitanja”, rekla je Trivićeva za portal “Mondo”.

Ona je ocijenila da Srpska ima odlične nastavnike koji su savladali brojne izazove da bi na što bolji i prijemčiviji način predstavili nastavne sadržaje učenicima.

glassrpske.com

Podijeli objavu