Napad na srpsku porodicu u Podgorici: Uzvikivali “Srbe na vrbe”

Na porodicu Zlatka Rakočevića, člana Nove srpske demokratije, juče je izvršen napad. Njihova kuća u podgoričkom naselju Donji Kokoti gađana je staklenim flašama, kamenjem i jajima, uz poklik “Srbe na vrbe”.

“Hvala mojim dobrim komšijama Miranovićima i Uskokovićima što su mi jajima i kamenjem gađali kuću dok mi je muž u Morači. To vam očigledno nije bilo dovoljno, pa ste i staklenom flašom gađali. Moje dobre komšije, hvala vam. Ja i moja beba Julijana koja za par dana puni šest mjeseci, vam zahvaljujemo od srca i osjećamo se sigurno u svojoj kući i državi. Hvala vam što ste izvršili napad na nas uz poklike ‘Srbe na vrbe’ noseći zastave Crne Gore i razne gorenavedene rekvizite. Patriotski, nema što. Zahvaljuju vam se i moji svekar i svekrva od 80 i kusur godina koji su nalivali vrt, i koji su mogli biti povrijeđeni. Hvala vam”, objavila je na svom Facebook profilu Jovana Rakočević, prenio je portal IN4S.

Kako se saznaje, porodica Rakočević je podigla i prijavu protiv napadača.

U razgovoru sa novinarom IN4S Jovana Rakočević je rekla da je automatski pozvala policiju, te da su bili korektni i odradili svoj posao.

“Djeca i par odraslih momaka iz komšiluka su organizovano u majicama i sa zastavama s crnogorskim motivima maltene izvršili puč na našu kuću jer smo Srbi”, rekla je Rakočevićeva.

​Ona je istakla da su otprilike pola sata pravili buku i pjevali i udarali palicama o kante, te da su imali improvizovane bubnjeve.

“Ja, pošto sam bila sama u kući, nisam ni skontala šta se dešava, čula sam, ali sam kulirala, jer nije moje da se miješam u šta narod radi. Vidjela sam s prozora njih oko 15 ili 20, ali ni na kraj pameti da su organizovani došli nas da maltretiraju! E kad su počeli da gađaju, zvala sam policiju. Šokirana sam”, kazala je ona.

Rakočevićeva je kazala da im se nije, na sreću, ništa dogodilo, ali sama pomisao, kako kaže, da se ovo desilo tu gd,e joj žive svekar i svekrva, kao i ona s mužem i malim djetetom je više nego poražavajuća.

“Važno je da je ovo iz mržnje urađeno, pjevali su ‘Srbija nema izlaz na more’, ‘Ovo ovdje je naše’, ‘Idite za Srbiju, Srbe na vrbe, smrt Srbima’, naglašava Rakočevićeva.

Kako navodi, ona i njena porodica se javno deklarišu kao Srbi.

“Nemamo izgleda pravo ni da živimo. Do sad se nisam nešto previše eksponirala, išla sam na litije, idem u crkvu, ali vjerujte da od sad ću zaista da se borim za svoja prava, jer je ovo prevršilo svaku mjeru”, zaključila je Jovana Rakočević.

Podijeli objavu