Nakon inicijative gradonačelnika Banje Luke, usvojen zakon koji omogućava besplatnu legalizaciju

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, kojim je omogućeno građanima da besplatno legalizuju stambene objekte izgrađene do kraja 2013. godine.

Gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost što je podržana ova incijativa, koja je potekla iz Banje Luke.

-Ovo je Zakon zbog kojeg sam najsrećniji i najponosniji, jer znam koliko će koristiti našem narodu. Riječ je o 20.000 porodica u Banjoj Luci, odnosno 100.000  porodica u cijeloj Republici Srpskoj koje će zvanično dobiti svoj krov nad glavom, potpuno besplatno – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Naglasio je da je na ovaj način riješeno jedno od najkrupnijih nacionalnih pitanja.

-Zahvalan sam svima koji su glasali i podržali ovaj Zakon, zatim Vladi Republike Srpke koja je predložila ovaj zakon Narodnoj skupštini i svima koji su učestvovali u kreiranju ovog jednog od najznačajnih zakona. Na ono na šta sam posebno ponosan, jeste činjenica da je ova plemenita ideja potekla iz Banje Luke – poručio je on.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je prvi pokrenuo inicijativu za besplatnu legalizaciju i početkom avgusta ove godine predao Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji kako bi legalizacija bila potpuno besplatna i jednostavna.

Radi efikasnije organizacije i bržeg rješavanja zahtjeva građana po stupanju na snagu novog Zakona, Grad Banja Luka je već formirao poseban punkt na lokaciji u objektu MZ Rosulje u Parku „Mladen Stojanović“ gdje sugrađani mogu dobiti sve potrebne informacije u vezi sa besplatnom legalizacijom.

Podijeli objavu