NAGRADA 30.000 EVRA Konkurs za kongresnu dvoranu otvoren još deset dana

Još deset dana otvoren je Međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja multifunkcionalnog kongresno – konferencijskog centra.

Buduća dvorana biće locirana uz teniske terene „Mladosti“ kod Parka Mladen Stojanović.

lg.php?bannerid=0&campaignid=0&zoneid=176&loc=https%3A%2F%2Fsrpskainfo.com%2Fnagrada 30 000 evra konkurs za kongresnu dvoranu otvoren jos deset dana%2F&referer=https%3A%2F%2Fsrpskainfo

Najbolje idejno rješenje biće nagrađeno sa 30.000 evra.

Povodom aktuelnih dešavanja u svijetu i BiH u vezi sa korona virusom, Grad Banjaluka produžio je rok za predaju radova za Međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja multifunkcionalne dvorane/ kongresnog centra do 21. maja.

Gradski arhitekta Ivan Rašković, precizirao je da je buduća dvorana zamišljena kao multifunkcionalani centar koji treba da objedini više sadržaja i Banjaluci konačno podari dvoranu koja bi imala optimalne kapacitete za održavanje velikih kongresa i konferencija.

– Plan je da u okviru kompleksa imamo kongresno-koncertni centar sa oko 1.500 mjesta, malu koncertnu dvoranu do 200 mjesta, te pozorište za oko 700 posjetilaca. Planiran je i radni prostor filharmonije, izložbeni i administrativni dio, pres centar, restorani, kafei, kao i podzemna garaža – rekao je ranije Rašković.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu