Zakazana sjednica Skupštine Grada: Na dnevnom redu porez na nepokretnosti

Deseta sjednica Skupštine grada Banje Luke zakazana je za 9. feburar sa početkom u 9.00 časova.

Ovo je dogovoreno na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, na kojoj je utvrđen i prijedlog za dnevni red, na kojem se nalazi 48 tačaka.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je kako je za njega tačka koja se odnosi na porez na nepokretnosti najbitnija na narednoj Skupštini.

-Važno je da o ovoj tački odlučujemo. Porez na nepokretnosti je prošle godine smanjen, tada smo imali 4 miliona KM manje inicijalnih izvornih prihoda. Novi konsenzus koji smo postigli prilikom usvajanje budžeta za 2022. godinu jeste da se o porezu na nepokretnosti razgovara poslije praznika. Sada se ova tačka nalazi na devnom redu, te pozivam sve odbornike da usvoje porez na nepokretnosti kao što je bio prethodnih godina – rekao je gradonačelnik.

Kako je rekao Stanivuković, time će se dostići iznos budžeta od 170 miliona KM, te će gradska administracija biti u mogućnosti da realizuje sve krupne projekte.

-To su projekti poput vidikovca na Banj brdu, Centralnog spomen obilježja, najveći gradski park i slično – dodao je on.

Pored tačke koja se odnosi na porez na napokretnosti, na dnevom redu će se naći i plan komunalne potrošnje, te plan građevinskog zemljišta.

-To su sve one ulica, rasvjeta, klupe – svi oni projekti koje ćemo realizivati u ovoj godini – rekao je gradonačelnik, te dodao da će se na narednom sjednici pred odbornicima naći i tačke kao što je kalendar turističkih manifestacija.

-Program turističkih i kulturnih manifestacija biće bogatiji nego ikada prije. Plan je da ove godine Banja Luka dobije najveći proljećni festival, koji dosada nije realizovan. Banja Luka će u proljeće biti drugačija. Planiramo mnogo sadržaja za proljeće – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako su i regulacioni planovi važna tačka o kojoj će se diskutovati, posebno jer je na dnevni red vraćen regulacioni plan za najveći gradski park.

-Bili smo uporni. Dobili smo idejno rješenje za najveći gradski park. Imamo dvije druge i dvije treće nagrade, koje ćemo objediniti u jedan veliki projekat. Sam projekat će koštati oko 100.000 KM, a u martu ili aprilu ćemo krenuti sa pripremnim radovima. Park će uskoro dobiti svoje prve obrise, a idejno rješnje ćemo prezentovati takođe uskoro – poručio je Stanivuković.

Podijeli objavu