“MOLIMO VJERNIKE DA RAZUMIJU” Dodik poručuje da je policijski čas za Vaskrs neophodan

Ne smijemo dozvoliti da se zbog ljubavi prema vjeri i praznicima virus korona proširi i moraćemo da produžimo policijski čas i molimo vjernike da razumiju.

Rekao je ovo srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, nakon današnjeg sastanka u Beogradu sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem i premijerkom ove zemlje Anom Brnabić. Rekao je da moli vjernike da proslave Vaskrs u kući i odaju počast prazniku poštujući mjere.

On se ponovo zahvalio Srbiji za pomoć rekao da bi Republika Srpska prošla puno gore da nije bilo pomoći Srbije.

Rekao je da Srbija ima dobre mjere pomoći privredi, koje će Srpska pokušati da prati koliko može.

– Želim i da zahvalim poslodavcima. U ovih mjesec dana otpušteno je samo 800 radnika, od čeka 500 onih koji su bili zaposleni na određeno vrijeme, što pokazuje da su poslodavci imali razumijevanja – rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije je rekao da je Srbija pomogla Srpskoj na razne načine i da je od početka dozvoljavala izvoz deficitarne robe.

– Uputićemo još podrške u naredna dva, tri dana u vidu maski, rukavica i respiratora. Želim da kažem da ćemo se svi suočiti sa krizim, ali Srbija će je nešto lakše podnijeti jer smo dobro radili u prethodnom periodu – rekao je Vučić.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu