MILIONI ZA BOLJI IZGLED CENTRA GRADA Stanivuković najavio najveća ulaganja do sada, mašine na terenu po cijelom gradu

Radimo do sada najopsežniju i najveću akciju modernizacije glavnih saobraćajnica, žila kucavica u gradu. Riječ je o pet kilometara potpuno modernizovanih ključnih i glavnih saobraćajnica u centru grada, za šta ćemo izdvojiti pet miliona KM.

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za novinare povodom modernizacije glavne gradske saobraćajnice.

Kako je poručio – nikada do sada se nije radilo u centru, ali ni šire, od Srpskih Toplica, Banj brda, Obilićeva i dr.

-Novi asfalt, ivičnjaci, trotoari, signalizacija na ključnim saobraćajnicama. To znači da će Banjaluka po tom pitanju dobiti jedno novo ruho – naglasio je on.

U ovom momentu, kako je rekao – radovi se ne odvijaju samo u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, nego da u narednim danima kreće postavljanje novog asfalta na saobraćajnici u Ulici cara Lazara kroz Obilićevo, te da se radi glavni put prema Banj brdu.

-Već smo uradili dva kilometra nove saobraćajnice kroz Srpske Toplice, dionicu glavne gradske saobraćajnice pored Policijske stanice i Ferhadije, te prema Gradskom mostu. Nastavićemo kroz Rosulje i Novu varoš, ključnu raskrsnicu kroz Lazarevo – istakao je on.

Kako je naglasio, tako se do sada nije ulagalo i takvo stanje ima namjeru da promijeni.

Od drugih važnih infrastrukturnih projekata koji su pred nama, najavio je gradnju mosta u Česmi, puta kroz Priječane, Kuljane i puta u Motikama, puta Bukvalek-Donja Kola, dok se uskoro završava put kroz Debeljake.

-Dakle oko 10 kilometara modernizovanih i novih saobraćajnica. Za sve to izdvajamo oko 20 miliona KM i ovo je najveće izdvajanje za infrastrukturu. Do kraja ove godine svi će se manje žaliti, a zajedno ćemo biti ponosniji. Izazovno je da očekujemo da za godinu dana možemo da nadoknadimo 20 godina, ali možemo bar osam godina izgubljenog perioda – zaključio je gradonačenik Stanivuković.

Ovlašteni potpisnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Jelena Kos kazala je da kada je riječ o investicionom održavanju Ulice kralja Petra I Karađorđevića da se radi dionica od „Palasa“ do Banskog dvora.

-Biće sanirani slivnici, pregledana podzemna instalacija i urađeni svi novi priključci ukoliko bude bilo potrebno prije asfalta. Biće urađena i nova signalizacija hladnom plastikom koja je dugotrajnija – navela je Kos, dodajući da će radovi koštati oko 350.000 KM.

Izvođač radova je preduzeće „Kozaraputevi“. Rok je 60 dana, ali se izvođač obavezao i dao garancije da će zbog velikog protoka saobraćaja u što kraćem roku završiti radove na doborobit svih korisnika.

Podijeli objavu