MILANOVIĆ PORUČIO ĐAJIĆU “Svi u marketima pitaju za neradnu nedjelju, a vi ne slušate potrebe građana”

Vrlo rijetko će se desiti da neko od nas odbornika uđe u market a da ga na kasi ne pitaju – kad će neradna nedelja? Bar je to moje iskustvo, poručio je šaf Kluba odbornika PDP u Skupštini Grada, Dragan Milanović.

On je reagujući na izjave predsjednika GrO SNSD Banjaluka Vlade Đajića, odgovorio da još nije čuo adekvatne argumente zašto su protiv.

– Na spisku odbijenih tačka dnevnog reda na poslednjem kolegijumu našao se i prijedlog Odluke o neradnoj nedelji. Skupštinska većina je odbila da dozvoli da uopšte ta tema dođe na dnevni red Skupštine pa da tamo iznesemo sve razloge za i protiv i naravno da ih čuju građani Banjaluke. Umjesto toga krenuli su u ‘napad’ na predlagača bez valjane argumentacije – napisao je on na svom Fejsbuk profilu.

Kaže da Đajić nastavlja po principu “ništa ne valja”.

– Nazivati gradonačelnika i njegove saradnike neradnicima i neznalicima zbog ove Odluke pokazuje da je njihov cilj politička disreditacija po poznatom principu ‘ne valja ništa što predloži gradonačelnik’ bez uvažavanja potreba i zahtjeva građana – poručio je Milanović.

Podsjeća da su mnogi gradovi i države ovu odluku već uveli.

– Podsjećam GrO SNSD (pošto su ostali ZA ako ih ne ‘ubijede’ da su PROTIV) da Crna Gora kao izrazito turistička zemlja ima Zakon o neradnoj nedelji još od 2019. godine, da Hrvatska koja takođe najveći dio prihoda ubire od turizma priprema isti Zakon. Dakle, Zakon na nivou države a ne Odluku lokalne zajednice. Neće biti da su svi neznalice i neradnici. Naravno da treba uvažiti potrebe i onih radnika na koje se ova Odluka ne odnosi. Treba striktno primjenjivati Zakon o radu i Кolektivni ugovor. Adekvatno plaćati prekovremeni rad i rad na praznike i vikende. Ali to ne tretira ova Odluka – zaključio je Milanović.

Podijeli objavu