Milanović o SNSD asfaltiranju: Zamislite da infrastrukturu prepustimo političkim strankama, umjesto institucijama

Ovo je jedinstven slučaj da se vrši asfaltiranje ulica bez dozvole institucije, u ovom slučaju Grada, a da predsjednik Skupštine grada brani taj čin, “divlju” gradnju, i samim tim se zalaže za anarhiju, umjesto sistema – rekao je šef Кluba odbornika PDP u Skupštini grada Banja Luka, Dragan Milanović.

Milanović pita na šta bi društvo ličilo ako bi svako radio šta mu padne na pamet.

– Zamislite da svaka stranka pred bilo koje izbore asfaltira ulicu po svom izboru, svaki pojedinac gradi šta mu padne i gdje mu padne na pamet, svako da lično rješava komunalna ili infrastrukturna pitanja, ili da to sve prepustimo političkim strankama umjesto institucijama? Za to se očigledno zalaže SNSD i što je još gore, predsjednik Skupštine grada – istakao je Milanović.

On je dodao da SNSD očigledno ne zna ništa drugo da radi osim predizbornog asfalta, pa sada kada ne vrše apsolutnu vlast u Gradu, to radi na svoju ruku, što je potpuno nadrealno i nezamislivo da je ikome palo na pamet.

Podsjećamo, gradska inspekcija ustanovila je danas da se asfaltiranje puta u dijelu Ulice Koste Jarića izvodi bez dozvole Grada, zbog čega je naložila zabranu daljnjeg izvođenja ovih radova.

Iako nisu zatekli odgovorno lice, oglasio se predsjednik Skupštine, Mladen Ilići, te pozvao Grad da dozvoli ovu, kako kažu u Gradu, nelegalnu gradnju.

– Neko je pokazao spremnost da taj projekat završi i taj problem riješi, a s druge strane imate nekoga ko isključivo radi političkog revanšizma zaustavlja ovakve stvari – istakao je Ilić.

Podijeli objavu