Meridian i aktivisti uvek u pomoći najugroženijim sugrađanima

U vremenu pandemije zahvaćene virusom korona mnogi pojedinci kao i kompanije koje su društveno odgovorne su pokazale svoju humanost. Među kompanijama koje su se najviše istakle u pomoći i humanitarnim donacijama primjer je društveno odgovorne kompanije Meridian.

 

Više od šest mjeseci aktivisti ove kompanije se trude pomoći svojim sugrađanima donacijama u cijeloj BiH i širom regiona. Obilazak mnogih gradova i opština u BiH i pomoć ugroženim stanovnicima su postale sinonim za humanost. Gradove koje su obišli aktivisti kompanije Meridiansu između ostalih: Banja Luka, Sarajevo, Doboj, Tuzla, Gradiška, Prijedor, Tešanj i mnogi drugi.

 

Do sada donacije ove kompanije su uručene: organizacijama Crvenog krsta, kao i velikom broju ustanova zdravstvene i socijalne zaštite, gerontološkim centrima, domovima za starija lica, domovima za djecu bez roditeljskog staranja, dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama i drugim ustanovama širom zemlje. Donirane su najpotrebnije stvari: sredstva za higijenu, paketi pomoći, zaštitna oprema kao i LCD televizori.

 

Misija pomaganja i solidarnosti sa svojim narodom u kompaniji Meridiansu i dalje prioritet. Humanost na djelu i pružanje podrške ugroženim sugrađanima širom regiona u ovoj kompaniji se nastavljaju i dalje.

Podijeli objavu