Kresojević o Đajićevoj mapi: Vidi trn u tuđem oku, a ne vidi balvan u svom

Za samo 20 mjeseci, gradska administracija je završila mnoštvo projekata – 80 saobraćajnica, 45 projekata izgradnje javne rasvjete, 31 projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, u gradu je postavljeno 29 ležećih policajaca, izgrađeno je dajak pristanište, obnovljeno centralno šetalište, izgrađena je nova plaža u Srpskim toplicama i još mnogo drugih projekata koji su realizovani.

Rekao je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, napominjući da je mnogo problema ostalo iza prethodne vlasti.

-U periodu koji je iza nas, 100.000 ljudi je ostalo bez kanalizacije, a 1.000 kilometra puta je neasfaltirano, to smo naslijedili. Uvijek sam govorio da nam ne sudite po onome što smo naslijedili, nego na osnovu onoga što smo do sada uradili, a uradili smo mnogo toga – rekao je gradski menadžer.

Poručio je kako je predstavljena mapa infrastrukturnih problema u Banjoj Luci, ali da na toj mapi nije predstavljen jedan od najkrupnijih problema sa kojima se Grad trenutno suočava.

-Na toj mapi, kreatori ove platforme nisu predstavili najveći infrastrukturni problem koji ugrožava bezbjednost naših građana, mještana Paprikovca, a to je klizište koje je nastalo sa izgradnjom garaža neposredno kod Univerzitetskog kliničkog centra, na šta smo i ranije skretali pažnju. Pred nama je jesen, obilnije padavine i nažalost možemo da očekujemo ozbiljnije posljedice. Zašto to nije evidentirano na platformi infrastrukturnih problema – upitao je Kresojević.

Upitao je i kako skupštinska većina može da komentariše probleme sa kojima se grad suočava, kada su na sjednicama neusvajanjem i odbijanjem mnogih tačak tada rekli svoje mišljenje.

-Sjetimo se samo da su odbili usvajanje budžeta, onda je 15. aprila prošle godine usvojen budžet sa smanjenim iznosom za saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu. Takođe, odbili su rebalans, odnosno 8. decembra prošle godine su napustili sjednicu. Svojim amandmanima su smanjili budžet za infrastrukturu za ovu godinu  – rekao je gradski menadžer.

Kada je riječ o radovima koji se tiču grijanja u gradu Banjoj Luci poručio je da je ova gradska administracija uradila mnogo za kratak vremenski period.

-Ove godine u pogledu grijanja i infrastrukture mi smo uložili više od 2,2 miliona KM. To je isto onoliko sredstava koliko je za ovu namjenu uloženo u posljednjih deset godina. Podsjećam vas da smo predložili i 10 miliona KM za rekonstrukciju toplovodne mreže, oni su i to odbili – rekao je gradski menadžer.

Gradski menadžer je pozvao i sve relevantne institucije – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Privrednu komoru Republike Srpske, proizvođače peleta i drvnih prerađevina na sastanak, kako bi zajednički došli do rješenja koje se tiče grijanja za ovu sezonu.

-Nadležnost Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine jeste da zajedno sa Šumama Republike Srpske i Privrednom komorom dođe do rješenja, odnosno da se obezbijedi kota po normalnoj cijeni za pelet za svako domaćinstvo – zaključio je gradski menadžer.

Podijeli objavu