Kondić o aferi “Vodovod”: Odgovorni moraju BITI KAŽNJENI, inače se može govoriti o Republici Srpskoj kao o PRAVNOJ državi

Ukoliko nadležni organi utvrde da su tačni podaci koji su navedeni na pres konferenciji gradonačelnika Banjaluke i Tima za reviziju o poslovanju banjalučkog “Vodovoda”, očekujemo da odgovorni budu kažnjeni u skladu sa zakonima.

Poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora SPS Banjaluka, Saša Kondić i pozvao nadležne institucije da utvrde činjenice i u skladu s tim pokrenu postupke za sve protivzakonite radnje.

– Pozivamo nadležne institucije i nadležnog tužioca da utvrde šta je tačno i da u skladu sa zakonom sankcionišu odgovorne za zloupotrebu položaja i druge nedozvoljene aktivnosti. Uvjereni smo da je svima u interesu da nadležne institucije u što kraćem roku provjere podatke Tima za reviziju i da reaguju u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskim propisima – ističe Kondić.

On kaže da odgovorni za takve zloupotrebe moraju da budu kažnjeni jer se, inače, ne može govoriti o Republici Srpskoj kao o pravnoj državi.

Podijeli objavu