Ko je novi odbornik PDP: Student, humanitarac koji se zalaže za pravdu i slobodu

U banjalučku Skupštinu ulazi novi mladi odbornik PDP, Nemanja Kondić, koji je pravo da postane dio gradskog parlamenta ostvario nakon što je Ivan Begić vratio mandat.

Nemanja Kondić je rođen je 26. januara 1997. godine u Banjaluci, što ga čini novim najmlađim odbornikom banjalučke Skupštine.

Kako saznajemo Kondić je još od srednjoškolskih dana zainteresovan za stanje u društvu, bavio se humanitarnim i društveno odgovornim radom.

Od 2017. počinje djelovati u Udruženju građana “Bolje” kroz koje je i načinio svoje prve političke korake. Nakon opštih izbora, zajedno sa svojim timom, nastavio je djelovati u Partiji demokratskog progresa.

Njegove stranačke kolege za njega kažu da se svojim radom istakao, da je primjećen kao vrijedan omladinac na terenu, koji je upoznat sa problemima banjalučkih naselja ponaosob, zbog čega je ubrzo postao član Gradskog odbor PDP Banjaluka, gdje preuzima funkciju potpredsjednika mladih.

Iz njegove biografije smo saznali da je plitički je orijentisan desno, a kroz svoj angažman se trudi da radi sa mladim ljudima, motiviše ih da se uključe u političke procese, kako bi zajedno radili na građenju boljeg sistema.

Kaže da promoviše pravoslavlje i hrišćanske vrijednosti, zalažući se za moral u politici, pravdu i slobodu.

Nemanja je student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, gdje je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu.

 

Podijeli objavu