KAKO ĆE NAKON OVOGA UĆI U PRODAVNICU? Đajić protiv neradne nedjelje, vrijeđao gradonačelnika

Rasprava o neradnoj nedelji privukla je veliku pažnju javnosti, jedni govore o pravima radnika dok drugi upozoravaju da bi to dovelo do smanjenja broja radnika u brojnim marketima. Prvi koji je javno izašao sa stavom protiv neradne nedelje je predsjednik GO SNSD Banja Luka Vlado Đajić.

-Neradnik Draško Stanivuković promoviše nerad! Zahtjev Draška Stanivukovića i neznalica oko njega iz Gradske uprave je da se u Banjaluci u tržnim centrima nedjelja proglasi kao neradni dan. Mi, kao ozbiljna politička partija, zajedno sa koalicijom tražili smo mišljenje od područne Privredne komore Banjaluka. Zvanični rezultati kažu da bi, u slučaju neradne nedjelje, došlo do otpuštanja preko 500 radnika u Banjaluci, da bi Banjaluka bila pust grad, da bi rad restorana bio prepolovljen, a da bi samo u Delta tržnom centru oko 150 radnika ostalo bez posla. Mi smo, zajedno sa koalicijom, odlučili da održimo nekoliko ozbiljnih sastanaka sa privrednim subjektima, da se sprovedu detaljnije analize i da se zauzme stav o tome – rekao je u saopštenju predsjednik GO SNSD Banja Luka Vlado Đajić.

Đajić je dao primjer Bijeljine.

-U Bijeljini, gdje je donesena takva odluka, promet je u svim objektima pao preko 10% , a Privredna komora će tražiti da se ta odluka promijeni.

Na kraju je Đajić Stanivukovića uporedio sa Koronom.

-Banjaluka je bila zarobljena Кoronom, gradonačelnik planira da je zarobi svojim neozbiljnim odlukama. Od Korone se oporavila za godinu dana, a kako stvari stoje, od njega i onih oko njega neće se oporaviti narednih 10 godina. Insistiraćemo i boriti se da rad radnicima nedjeljom i državnim praznicima bude adekvatno plaćen – zaključio je Đajić.

Podijeli objavu