Jovo Savanović: Odrekao sam se odborničke naknade

– U ovom kriznom periodu svi moramo biti solidarni a mi, izabrani predstavnici građana, pogotovo. Mi smo samo prvi među jednakima, kaže Jovo Savanović, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

– Nastavio sam praksu koju je njegovao moj prethodnik u parlamentu Draško Stanivuković, koji je odborničku platu davao studentima i socijalno ugroženima. Kao što sam i do sada dio odborničke naknade redovno proslijeđivao onima kojima je to najpotrebnije, tako ću i dalje postupati – govori Savanović. Precizira da će naknadu za mart i svaki idući mjesec dok traje ovo stanje proslijediti direktno porodicama za koje pouzdano zna da im je pomoć hitno potrebna.

– Smatram da je ispravno da se kompletna gradska Skupština uključi u ovakav vid pomoći najugroženijima. Gradonačelnik, prvi čovjek parlamenta, kao i načelnici odjeljenja i drugi sa najvišim primanjima trebali bi da prednjače u tome. Da tako damo jedan lijep gest i svom narodu pošaljemo poruke utjehe i solidarnosti u ovim kriznim vremenima. Jer najvažnije je da pobjedimo ovaj virus i maksimalno sačuvamo opšte zdravlje, za period oporavka poslije pandemije- njegova je poruka.

 

(Srpska Info/S.Pašalić RAS Srbija)

Podijeli objavu