“JEDNOG KAZNILI, PA I OSTALI SNIZILI” Vukanović tvrdi da je cijena goriva konačno pala i u Hercegovini

Kad Vlada sluša, prihvati prijedloge, dobronamjerne kritike i sugestije, vrlo brzo se vide rezultati, poručio je narodni poslanik Nebojša Vukanović tvrdeći da je gorivo u Hercegovini konačno pojeftinilo.

On je podsjetio da je prije nekoliko dana pisao o tome kako su cijene goriva u Hercegovini najveće i kako pojedini pumpaši ne poštuju odluke Vlade Republike Srpkse.

– Prije 15 dana upozorio sam da su cijene goriva bezobrazno visoke, u odnosu na pad cijene nafte na svjetskom tržištu, da bi trebalo ograničiti maržu i kazniti vlasnike benzinskih pumpi koji se ne pridržavaju propisa, zarađuju ekstra-profit na građanima u vrijeme krize – poručio je Vukanović.

Vukanović kaže da je Vlada poslušala njegov prijedlog što se vidi na pumpama.

– Kroz nekoliko dana  Vlada je usvojila Uredbu o ograničenju marže na gorivo, što je dovelo do drastičnog smanjenja cijena benzina, na nekim pumpama na svega 1,46 KM po litri. Nažalost brojne privatne pumpe u Hercegovini nisu se pridržavale Uredbe i ograničenja marže, pa sam tražio da se drakonski kazne sa 10 do 15.000 maraka i privremenim zatvaranjem dok se ne nauče redu, počnu da poštuju državu, zakone, narod i radnike – poručio je Vukaović.

Objašnjava da čim su jednoj benzinskoj u Hercegovini napisali 15.000 KM kazne, jer je marža i cijena goriva bila veća od dozvoljene, svi hitno reagovali pa je cijena goriva i u Trebinju pala na oko 1,60 KM po litri.

– Dosta građana mi je pisalo i slalo fotografije sa cijenama goriva na pumpama, a mnogi su podržali akciju i pozitivnim komentarima, i ovom prilikom se svima zahvaljujem. To je dokaz da se skupa sa narodom može uraditi puno ako složno radimo, oslobodimo se straha i dignemo glavu kako bi obuzdali bahate na vlasti – poručio je Vukanović.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu