“IŠLI HELIKOPTEROM NA SKUP” Begić podnio prijave protiv Dodika, Željke, Tegeltije…

Predsjednik mladih PDP Banjaluka, Ivan Begić, podnio je danas krivičnu prijavu protiv direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske,  Bobana Кusturića, predsjednika Republike Srpske, Željke Cvijanović,  srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i predsjedavajućeg Savjeta ministira BiH, Zorana Tegeltije, zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. stav 4. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, saopštno je iz PDP.

IMG 0664

– 12.7.2020. godine da bi Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija na vrijeme stigli u Teslić na stranački skup, a ne u svojstvu funkcija u državi koje obavljaju, angažovan je Helikopterski servis Republike Srpske. Helikopter je sletio na pomoćni teren stadiona „Radolinka“ u Tesliću. Dodik i Tegeltija su, nakon slijetanja, popili kafu sa predsjednikom OO SNSD u Tesliću Draganom Bogdanićem i potpredsjednikom OO SNSD u Tesliću Markom Trivunovićem – tvrdi Begić.

Kako je saopštno iz PDP, Vlada Republike Srpske je u martu prošle godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS.

IMG 0655

– Na istoj sjednici Vlade RS donesene su i izmjene Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS sa istim „posljedicama“. Dodik je istim helikopterom putovao i u Doboj u avgustu 2018. godine – tvrde u PDP.

Oni podsjećaju da su mediji tada prenijeli da je riječ o helikopteru modela „AW119Кx“ čija je vrijednost 9.336.600 КM te da je Helikopterski servis potpisao ugovor s italijanskom kompanijom „Leonardo S.p.A.“ o kupovini letjelice.

– Za kupovinu helikoptera Vlada Srpske je digla kredit od skoro deset miliona КM –podsjećaju u PDP.

Podijeli objavu