INTERESOVANJE VELIKO U Banjoj Luci izbori za članova savjeta mjesnih zajednica, prvi presjek u 13 časova

Danas se u gradu na Vrbasu održavaju izbori za predstavnike u savjetima mjesnih zajenica, a sudeći prema fotografijama na društvenim mrežama i komentarima, izlaznos je velika.

Jutros u 9.00 časova otvorena su biračka mjesta, gdje sugrađani biraju svoje predstavnike za članove savjeta mjesnih zajednica u Banjj Luci.

Birači u okviru svojih mjesnih zajednica imaju tačno određene lokacije za glasanje, a glasati mogu od 9.00 do 17.00 časova.

– Redoslijed kandidata je ćirilični sort prezimena i imena, a ispravno ćete glasati ako obilježite najmanje jednog, a najviše onoliko kandidata koliko se bira u savjet vaše mjesne zajednice – navedeno je iz Gradske izborne komisije.

Mjesne zajednice u zavisnosti od veličine biraju po pet, sedam, devet i Starčevica kao najveća mjesna zajednica bira 11 članova savjeta mjesne zajednice.

Na svim oglasnim tabalama u mjesnim zajednicama izložene su kandidatske liste odnosno redoslijed kandidata, kao što će biti na glasačkom listiću u nedjelju.

Prvi presjek stanja izlaznosti biće u 13.00 časova, a nakon zatvaranja birčakih mjesta, u 18.00 časova drugi presjek, nakon čega su predviđene i izjave za medije

Podijeli objavu