Inicijativa građana za Bulevar: Nakon dugo godina Gradska uprava uslišila naše zahtjeve, djeca će imati gdje da se igraju

Iz Grupe građana „Inicijativa građna za Bulevar“ oglasili su se nakon medijskih natpisa da mještanima ovog naselja nisu uslišene molbe da tri ulice budu obnovljenje.

Oni su se oglasili te naveli da njihove molbe jesu ulišene, da radovi i du po planu i da im nije jasno zašto i čemu ovakvi istupi.

U svom saopštenju, objasnil su kako je tekla borba za bolji život u ovom naselju.

-Od marta mjeseca 2017. godine se počelo reagovati po pitanju rupa i ostalih nepravilnosti u našoj MZ. Obe predsjednice ( Dijana Selimanović , a poslije nje Fikreta Todoravac) su upućivale zahtjeve prema Gradu zbog sanacije istih tih rupa i ostalih stvari. Naša mz je bila “kažnjena”, jer je “Inicijativa građana Bulevar” pobijedila voljom komšija i prijatelja, građana koji žive na našoj MZ. “Inicijativa građana Bulevar” se postavila nestranački, bilo nam je u interesu da se nešto uradi za naše naselje, za dobrobit svih nas – navode oni.

Ističu da ih apsolutno nije interesovalo ko će biti ovaj ili onaj. Tvrde da u išli srecem i ljubavlju za naselje.

-Svake godine smo uredno predavali plan projekta za dječije igralište na Čairama, za klupe i kontejnere, rasvjetu i bezbroj drugih stvari. Neke stvari su i urađene. Smatramo da je bitan Ugovor sa Crvenim Krstom, koji ranije nije bio potpisan, ne znamo iz kojeg razloga, a svi znamo da je pomoć našoj mz itekako potrebna. Uključili smo i Centar za socijalni rad. Jednostavno smo željeli da budemo priznati kao sve ostale mz Grada Banjaluke – navode oni.

Kažu da su im u posjetu dolazili predstavnici Grada.

-Imali smo priliku dočekati tadašnjeg predsjednika Skupštine Grada, Zorana Talića, misleći da dolazi u svojstvu predsjednika, a on došao zbog pokreta “POLIGRAF”. Sve smo pretrpjeli, ostali normalni u mozgu, Bogu hvala!

Sticajem okolnosti, naš mandat je trajao 5 godina. Pred same Izbore 2022. godine, ponovo smo imali priliku obratiti se Gradskoj upravi, te im dostaviti potrebe i zahtjeve u pisanoj formi. Između svih tih zahtjeva su bili i sanacija naših puteva, potreba za kontejnerima, rasvjeta, zahtjev da se mz vrati pravni status, dječije igraliste, da građani imaju uvid u regulacioni plan i jos neki zahtjevi – navode oni.

Ističu da su im zahtjevi uvaženi i da je realizacija krenula.

– Nasa dječica će napokon dobiti dječije igralište, naši omladinci teretanu na otvorenom, “Tamaris” ce odstranjivati staro drveće i saditi nove stabljike, dobićemo jos kontejnera, rasvjeta, famozne rupe ce biti sanirane (kao građani smo zamoljeni za malo strpljenja, jer se ide po redu). Apsolutno ne vidim razlog za ovaj članak kad sve ide normalnim tokom, bas kako je predviđeno i rečeno – navode oni.

Kažu da novom Savjetu žele sreću i da se bore za njihovono naselje.

Podijeli objavu