“Imamo novac, ali je blokiran” Grad ima budžet za povećanje plata radnicima Centra za predškolsko, ali nema rebalansa

FOTO: A.Čavić / Grad Banjaluka

Predstavnici Grada održali su sastanak sa Upravom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i predstavnicima sindikata ovog javnog preduzeća u vezi sa zahtjevima koje su imali, a koji se tiču plate.

Kako je rečeno, Grad je u aprilu pokazao spremnost da poveća platu radnicima, ne samo ove ustanove, nego i svim drugim budžetskim korisnicima.

– Mi smo u aprilu poslali dopis gdje smo naglasili da imamo sredstva, te da planiramo povećanje plata radnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Ove sedmice smo spremni da im obezbijedimo isplatu regresa, kao i da obezbijedimo povećanje plate od 50 KM, dakle isto onoliko koliko su dobili i radnici Gradske uprave, bez razlike – rekli su u Gradskoj upravi i dodali da su ranije imali sastanak i sa svim drugim budžetskim korisnicima, kada su razgovarali o povećanjeu plate.

– Mi smo već preduzeli određene korake po tom pitanju, biće organizovani sastanci na tu temu. Raspolažemo sa budžetom, ali rebalans nije usvojen. Dakle, imamo sredstva, ali ona su blokirana – poručili su iz Grada.

Podijeli objavu