Hoće li skupštinska većina i ovo odbiti? Milion KM više za sport, ako ne budu skidali prihode Grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković prokomentarisao je, na današnjem skupštinskom zasjedanju, izdvajanja Grada za sport i sportske organizacije, te je poručio da je spreman da upravo Grad izdvoji dodatnih milion КM za sportske organizacije, ukoliko predstavnici skupštinske većine ne budu oborili porez na nepokretnosti.

– Кada pričamo o sportu, imamo zahtjev da se poveća procenat iz budžeta Grada koji izdvajamo za sport. Mi smo to spremni da uradimo, ali molim vas da ne uzimate od grada ono što je gradsko – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Ponovo je pozvao skupštinsku većinu da ne smanjuju porez na nepokretnosti, jer na taj način samo mogu da odmognu funkcionisanju Grada.

-Šta nam vrijedi ako većina odbornika nisu za to da imamo investicije i punjenje budžeta? Ja vam garantujem da možemo da izdvojimo još milion КM za sport. Ne postoji sportski kolektiv koji bi ovakvo nešto odbio. Ipak, vi oduzimate taj novac, ukoliko ne podržite tačku koja se odnosi na porez na nepokretnosti, a svi treba da veslamo u istom pravcu – rekao je on.

Dodao je da za samo dva mjeseca u ovoj godini Grad bilježi rekordno punjenje budžeta.

-Vi odradite dio posla koji se odnosi na ovo, a ja potpisujem da ćemno dati milion КM više za sport , samo nemojte da dirate ono što niste dirali 20 godina – zaključio je gradonačelnik Stanivuković.

Podijeli objavu