Hoće li opet odbiti? Stanivuković poručio da su nova radna mjesta ponovo pred odbornicima

Na petoj vanrednoj sjednici Skupštine grada, koja je zakazana za utorak, 22. mart, pred obornicima će se ponovo naći tačka koja se odnosi na prodaju nepokretnosti – proizvodne hale u Poslovnoj zoni „Ramići – Banja Luka“, javnim nadmetanjem – licitacijom.

Gradonačelnik Draško Stanivuković više puta je istakao kako je riječ o izuzetno velikoj investicija u Banju Luku, koja je od javnog interesa.

-Šta vam vrijedi prazna zemlja, prazna hala? Zar nije bolje pronaći modalitete koji će pomoći da tu dođu ljudi, da rade svoj posao, a pri tome da zaposle naše ljude. Napisali smo prijedlog u izvršenju budžeta da se obavezujemo da sav prihod od toga mora biti vraćen upravo u Poslovnu zonu „Ramići“ , dakle da taj novac uložimo u infrastrukturu, kanalizaciju, puteve, zemljište, u uređenje iste zone. Tako pravimo krug u jednom ozbiljnom djelovanju – rekao je gradonačelnik Stanivuković.

Poručio je kako Grad raspolaže halom koja je deset godina prazna, te koja je sama po sebi specifična iz nekoliko razloga.

-Pričamo o hali koja ima svoje dimenzije i svoj nagib. U nju ne može svako da uđe i da u sklopu nje obavlja svoju djelatnost. Ona je namjenjena za specifične poslove. Zbog toga ju je i teško prodati bilo kome. Svako ko uđe u tu halu, mora dodatno da radi na njoj – poručio je gradonačelnik.

Samim tim, investitor treba da dodatno uloži, kako bi obavljao posao na kvalitetan način.

-Moraće da uredi jedan dio, da nabavi procesnu opremu, da dotrajale stvari zamijeni. Dakle, investitor, koji uđe u tu halu, imaće dodatna ulaganja, ali velika je stvar prodati ovu halu i zaposliti oko 300 ljudi – rekao je on.

Dodatno, potrebno je napomenuti da će se iz ove hale izvoziti proizvodi dalje ka zemljama Evropske unije.

-Italijanski investitor, koji je zainteresovan za ulaganja u Poslovnu zonu „Ramići“ tu bi otvorio livnicu, u kojoj bi se nalazila najsavremenija oprema koja se nabavlja iz Evropske unije i azijskih zemalja. Vrijednost opreme koja će biti uložena u tu halu je oko 60 miliona KM – poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Stanivuković još jednom je podsjetio na činjenicu da čak četiri investitora žele da kupe pomenutu halu.

-Imamo dva čovjeka koja već posluju u Ramićima, jednog investitora koji posluje na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, te naravno, italijanskog investitora. Moram da vam kažem da je ovdje u pitanju licitacija, dakle, ko ponudi više, on će tu halu i da kupi. Svi ti investitori sa nama su obavili razgovor – napominje gradonačelnik.

Kako kaže, potrebno je da se raspiše licitacija, te onaj ko ponudi najbolje za Banju Luku, na licitaciji će i proći.

Podsjećamo, skupštinska većina nekoliko puta već je odbila ovu tačku i tako spriječila otvaranje novih radnih mjesta.

Podijeli objavu