Gradski menadžer: Dovođenje investitora u Banju Luku ključno za privredni razvoj grada

Jedna od ključnih tačaka dnevnog reda prekinutog zasjedanja Skupštine Grada, a koja se odnosila na prodaju nepokretnosti – proizvodne hale u Poslovnoj zoni Ramići, javnim nadmetanjem – licitacijom, izuzetno je bitna za privredni razvoj Banje Luke.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, nakon što dnevni red, a samim tim ni ova tačka, nisu dobili podršku skupštinske većine na prekinutoj desetoj sjednici, pa će istu ponovo razmatrati na narednom skupšinskom zasjedanju, koje je zakazano za četvrtak, 3. mart.

Gradski menadžer je istakao kako odlaganje ove tačke negativno utiče na privrednu klimu u Banjoj Luci.

– Ono što je tužno, čega moramo biti svjesni, jeste da se na takav način stvara pogrešna privredna i investiciona klima za sve buduće, potencijalne investitore. Uprkos svemu, mi smo postigli dogovor prije nekoliko dana sa italijanskom kompanijom da se prijavi na javni poziv, na koji mogu da se prijave svi zainteresovani. U tom javnom pozivu definisano je 150 zaposlenih kao minimum – rekao je Kresojević.

Pojasnio je da bi ova firma u tom slučaju bila najjača firma u Banjoj Luci, koja bi za dvije i po godine imala 96 miliona KM i preko 300 zaposlenih.

– Uradili smo to na najbolji način, a to pokazuje i činjenica da niko u posljednjih 20 godina nije doveo investitora sa ovim brojem zaposlenih u Banju Luku – istakao je gradski menadžer, dodavši da je još od većeg značaja i činjenica da ovaj investitor želi da uloži u potpunu rekonstrukciju hale, kao i da se neće raditi na starim pogonima, nego će se uložiti u nove.

Gradski menadžer je naglasio da je dovođenje investitora u Banju Luku izuzetno bitno, te da je ova odluka je od posebnog interesa, kao i da se nada da će odbornici na narednom zasjedanju usvojiti dnevni red, a nakon toga i izglasati ovu tačku.

– Kada sam imenovan na ovu funkciju prije nešto više od sedam mjeseci, gradonačelnik Stanivuković mi je rekao da treba da se pobrinem za investicije i privredni razvoj, jer to je ono što nama u gradu nedostaje – poručio je Kresojević.

On je podsjetio da je gradska administracija, prije sjednice, uputila odbornicima poziv za sastanak, na kojem je ova tačka trebalo da bude sagledana sa svih aspekata.

Naglasivši da bi se u ovom slučaju uvažila svačija uloga, Kresojević je rekao da se nažalost odbornici nisu odazvali pozivu, te da je već tada bilo jasno da ova tačka neće biti izglasana.

Podijeli objavu