Gradonačelnik: Svakim odgađanjem sjednice Grad je na gubitku

Nastavak 13. sjednice Skupštine Grada Banje Luke danas se nije dogodio, jer se većina odbornika, pa ni rukovodstvo Skupštine nije pojavilo u skupštinskim klupama.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je kako je ovo scenario koji se ponavlja preko godinu dana.

Dodao je kako su juče oko 16 časova odlučili da se ne pojave na današnjem zasjedanju, te da nisu naveli razlog za to.

-Sjednice se prekidaju, ne nastavljaju se, otkazuju se, dakle, u suštini, pričamo o sjednicama kojih nema. Na početku su blokirali grad, nisu usvojili budžet, ali sada, ovo postaje iscrpljivanje našeg grada. Ni predsjednik ni potpredsjednik nisu došli na sjednicu da utvrde da nema kvoruma – rekao je on.

Dodao je da ne postoji sjednica koja se nije prenosila, te da sve to ima i te kako negativan efekat na Banju Luku.

-Ostalo je oko 20 regulacionih planova koji moraju da čekaju još 20 do 30 dana. Sa mnogim drugim tačkama takođe kasnimo. Svaku sjednicu odgugovlače, a to umara naš grad. Oni primaju odborničke naknade za posao koji ne rade– poručio je on.

Dodao je kako svojim ponašanjem štete isključivo gradu i građanima.

-Prvo su uzeli 8 miliona iz kase Grada, potom su odbili investicije u Ramićima. Ne daju nam da imamo najveći gradski park, odbijaju podsticaje za privredu, sufinansiranje omladine i slično – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako strahuje da ovim tempom neće biti sjednica ni u julu ni u avgustu, te da će tek naredna sjednica bude zakazana tek poslije izbora.

-Zbog toga, Grad će samo biti na gubitku. Mi ćemo raditi sve što je do nas, daćemo sve što možemo, jer nam je stalo da Banja Luka ide prema naprijed – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Podijeli objavu