Gdje je nеstala hrana sa menija? Jedno jaje i marmelada za porodilje na UKC (FOTO)

Jedno kuvano jaje i mala marmelada – doručak je koji su porodilje, kako tvrde, dobile na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, na odjelu intezivne njege za porodilje.

Jedna od porodilja sa UKC, poslala nam je fotografije obroka uz poruku – gdje je nestala hrana nutricioniste, gdje je meni iz Skupštine i gdje su velike porcije sa fotografije koje su pokazivali političari.

Iako se već godinama iskustva porodilja ne poklapaju sa tvrdnjama nadležnih u ovoj ustanovi, protekla godine bilo je kao nikada žalbi na uslugu na UKC, kao i tvrdnji nadležnih da je sve u redu.

Da se podsjetimo. Nako što je predsjednik GrO SNSD Banjaluka i direktor UKC, Vlado Đajić, zatražio isplatu jednokratnih pomoći porodiljama, gradonačelnik Banjaluke, Draško Sanivuković je poručio da se Đajić prvo pobrine da porodilje imaju bolje uslove na UKC, te pokazao slike obroka minimalnih porcija koje su mu, kako je rekao, slale porodilje.

Nakon toga uslijedilo je mnogo objava o kuhinji na UKC, predsjednik Skupština grada Banjaluka, Mladen Ilić donio je navodni meni iz UKC, kao i fotografije obroka, koje je, kako tvridi on dobio sa UKC.

Oglašavali su se i nutricionisti sa UKC, a televizijskih prilozi sa UKC tih dana više su ličili na kulinarsku emisiju,  dok je direktor pokšavao da dokaže kakve obroke trudnice imaju, tvrdeći da se na Paprikovcu prave i kolači.

Trudinice poručuju “možda dok su kamere uključene, ali mi takve obroke ne dobijamo”. To dokazuju i današnje fotografije koje smo dobili, na kojoj se vide jedno kuvano jaje i mala porcija marmelade, obrok koji nije do sada bio na meniju koji je pokazivao predsjednik Skupštine Ilić, a nismo ga vidjeli ni u reportažama direktora Đajića.

Podijeli objavu