FACEBOOK UVODI NOVINU Usluga će obradovati sve ljubitelje ove društvene mreže

Facebook Inc je u četvrtak objavio da pokreće uslugu koja će korisnicima omogućiti videopoziv s 50 učesnika.

Korisnici mogu da pozvaju ljude da se priključe “Mesindžer sobama”, uključujući one koji nemaju Fejsbuk nalog, i da učestvuju na grupnom videopozivu uživo na bilo kojem profilu, stranici ili grupi na platformi, kažu u toj društvenoj mreži, piše Jutarnji.

Fejsbuk nastoji da ugrabiti dio tržišta videokonferencija koje su zbog pandemije korona virusa postale izuzetno popularne. Jedna od najpoznatijih je Zum.

Druge tehnološke kompanije predstavile su slične usluge kako bi privukle korisnike, s time da Guglov Alphabet Inc dopušta korisnicima da organiziraju video konferencije na Mitu.

Iz Fejsbuka su saopštili da od četvrtka uvode novu uslugu samo u nekim zemljama na svojoj platformi i Mesindžer vebu i da će uskoro uslugu proširiti u sve zemlje u kojima su dostupne Mesindžer sobe, prenosi Blic.

Emitovanja uživo na Fejsbuk stranicama su se udvostručila u junu u poređenju sa godinom ranije zbog porasta takvih emitovanja od marta kad je nekoliko zemalja počelo da uvodi karantin i mjere socijalne distance kako bi suzbile širenje korona virusa.

Podijeli objavu