Evo koji su marketi za, a koji protiv neradne nedjelje

Odluka o neradnoj nedjelji obradovala je radnike, ali i brojne Banjalučane koji su komentarisali da bi ovaj dan rado proveli sa porodicom, te da su mnogi evropski gradovi dokaz da se nedjeljom može bez šopinga.

Odluka se dobrom pokazala i u Bijeljini, kao i u Mostaru, ali u Banjaluci se oko nje vodi polemika, i to ona politička.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, odluku je spremio, predao u proceduru, a umeđuvremenu su iz Gradske uprave razgovarali sa mnogim privrednicima kojih se ova odluka tiče.

Kako tvrde u Gradskoj upravi, radnici su bezuslovno za, ali i većina privrednika kojih se ova odluka tiče. Šest od deset njih je na sastanku u Privrednoj komori, podržalo odluku o neradnoj nedjelji, a kako nezvanično saznajemo, najpoznatiji banjalučki marketi bili su za neradnu nedjelju.

Tropik, Market AS, Zoki komerc, Fortuna, Merkator i Bingo nemaju ništa protiv da nedjelja u Banjaluci bude neradna, dok su protiv ove odluke, kako tvrdi izvor Blinka, TC Delta, TC Emporium, Tržnica i lanac trgovina Sport Vision.

Kao i većina privrednika, tako i većina građana mislim da banjaluci treba neradna nedjelja, što je pokazala i naša anketa.

Sada je sve na Skupštini Grada, ili bolje rečeno na predsjedniku Banjalučkog SNSD, Vladi Đajiću koji je izričito protiv odluke, dok neki koalicioni partneri SNSD kažu da će podržati odluku.

Blink

 

 

Podijeli objavu