Dvoje zaraženih virusom korona pobjegli sa Klinike u Banjaluci

G.R. i D.R., koji žive u Banjaluci, a kod kojih je utrđen virus korona, pobjegli su sa Klinike za infektivne bolesti u centru Banjaluke.

Naime, radnici obezbjeđenja ove bolnice prijavili su nadležnoj policijskoj stanici, da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 26.marta identifikovali su i locirali dva lica inicijala G.R. i D.R. nastanjeni u Banjaluci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Кlinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

O svemu je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedena lica liše slobode ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo lišenje slobode.

Iz Policijske uprave Banjaluka podsjećaju da je D.R. juče, nezadovoljan uslovima u studentskom centru “Nikola Tesla” prijetio da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka G.R. premješteni na Кliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

Podijeli objavu