Dva puta u toku noći prekršili zabranu kretanja

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj 44 lica su prekršila Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 5.00 časova.

U saopštenju iz MUP-a se navodi da su policijski službenici evidentirali dva slučaja kršenja izolacije, kao i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

“Policijskoj stanici Banjaluka – Obilićevo juče u 00.05 časova prijavljeno je da se u Starčevića ulici čuje vika, nakon čega je upućena policijska patrola koja je na licu mjesta zatekla tri lica čiji su inicijali D.P, S.P. i Ž.D. koji su prekršili mjeru ograničenja i zabrane kretanja lica. S obzirom da lica nisu imala dozvolu za kretanje, uručeni su im prekršajni nalozi po članu 22 Zakona o javnom redu i miru, nakon čega su sprovedeni na adrese prebivališta”, dodaje se u saopštenju.

Obilaskom Starčevića ulice, policijski službenici su u 4.30 časova ponovo uočili dva od tri ranije kontrolisana i sankcionisana lica kako se kreću na javnom mjestu, iako je na snazi zabrana kretanja za sva lica, te su ih lišili slobode.

“U prostorijama Policijske stanice lica su alkotestirana i utvrđeno je prisustvo alkohola kod S.P. 1,25 g/kg alkohola u organizmu, a kod D.P. 1,13. Izvršenom provjerom lica kroz evidenciju mjera kućne izolacije, utvrđeno je da D.P. posjeduje Rješenje o kućnoj izolaciji. O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se u konkretnom događaju, a kada je riječ o licu D.P. radi o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, navodi se u saopštenju iz MUP-a.

Podijeli objavu