Duduković: Voda će doći do svakog domaćinstva, počinje gradnja vodovodne mreže u Motikama

Za samo nekoliko dana od kako je preuzela „Vodovod“, nova uprava ovog preduzeća uspjela je da pokrene više aktivnosti u cilju efikasnijeg, ali i domaćinskog, poslovanja tog preduzeća.

Bolja usluga stanovništvu, kako ističu iz ovog preduzeća, jeste jedan od njihovih prioriteta, a od konkretnih radova na terenu izdvajaju početak gradnje vodovodne mreže u dužini od 1.200 metara u Ulici Brkovića put u naselju Motike u nastojanju da voda dođe do svakog domaćinstva.

-Uz ovaj prioritet, u daljem radu poseban akcenat će biti stavljen na domaćinsko poslovanje, pa je u tom smjeru već pokrenuto više aktivnosti – istakao je v.d. direktora „Vodovoda“ Predrag Duduković.

Kako kaže, uočeno je da posljednjih nekoliko godina nije rađeno na otkrivanju nelegalno priključenih korisnika i sada je taj proces pokrenut s obzirom da to direktno utiče na prihode preduzeća.

-Radi ostvarivanja ušteda, ali i adekvatnijeg nadzora, donijeli smo odluku da se u sva vozila koja se koriste u poslovne svrhe uvede sistem za praćenje GPS, kao i sonde za kontrolu potrošnje goriva – naveo je on.

Dosadašnji generalni direktor i izršni direktor za tehničke poslove imali su 24 časa na raspolaganju službeno vozilo, dok je nova uprava „Vodovoda“ donijela odluku da neće koristiti tu pogodnost.

Pošten i predan rad takođe je opredjeljenje nove uprave, a da je to tako prema riječima Dudukovića – dokazuje poništenje tendera o nabavci dijelova za vodovodnu mrežu vrijednosti do 70.000 KM, ali i određene kadrovske promjene kojim će se proces rada unaprijediti.

-Preduzeli smo i brojne korake u cilju poboljšanja uslova sektora održavanja i proizvodnje vode – zaključio je v.d. direktora „Vodovoda“.

Podsjećamo, krajem avgusta ove godine, na sjednici Nadzornog odbora preduzeća „Vodovod“ a.d. Banja Luka smijenjen je dotadašnji direktor preduzeća Zoran Popović i imenovano novo rukovodstvo.

Podijeli objavu