Drinić o ZIBL: Bune se oni koji su se godinama bavili kriminalnom i razgrabili gradsku imovinu

Potpredsjednik Gradskog odboro PDP, Nebojša Drinić komentarisao je današnji štrajk radnika ZIBL i nezadovoljstvo starog direkotra, rekavši da oni koji su godinama uništavli gradsku imovinu nemaju šta da rade u jevnim ustanovama.

– ZIBL godinama posluje negativno, nije im prošao nijedan izvještaj o radu, dokumenti koji treba da budu sačuvani i koji svjedoče o gradskoj imovini su uništeni, a direktori koji je za to sve odgovora sada se buni zbog smjene. Njegova smjena je bila jedini ispravan korak – rekao je Drinić.

Dodaje da radnici koji će danas izaći u štrajk upozorenje treba da progovore o kriminalu, a ne da štite direktora koji je preduzeće doveo u ovakvo stanje.

– Postavlja se pitanje da li su i neki radnici bili saučesnici i zašto se, nakog što preduzeće poslulje negativno godinama, tek sada odlučili na štrajk – upitao je on.

Podsjećamo, Skupština akcionara ZIBL-a nije usvojila izvještaj o radu Upravnog odbora, ali ni finansijski izvještaj Zavoda.  Zbog toga, tadašnji direktor je smijenjen.

Podijeli objavu