“Draško vam je nametnuo dobar zakon” Stanić pitao republičke vlasti gdje su bili do sada kada je u pitanju legalizacija

Pred nama još jedna posebna sjednica Narodne skupštine Srpske koja ima smisao, za razliku od prethodne koja je bila čisto politikanstvo.

To je poručio šef poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini, Miladin Stanić, naglasivši da je pitanje legalizacije bespravno izgrađenih objekata trebalo riješiti davnih dana.

Podsjetimo, na današnjoj posebnoj sjednici razmatra se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, koji se odnosi na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata na teritoriji cijele RS.

– Međutim, ovaj zakon je trebalo da bude redovnoj proceduri. Od kad sjedim u ovim skupštinskim klupama, nikad nisam bio protiv onoga što je konstruktivno za Srpsku. Ovo je značajna tema koja ima veliki obuhvat stanovništva i zato je morala da bude u redovnoj proceduri. Mi smo i ranije molili da se riješi ovo pitanje, ali nije bilo odgovora, sve dok ovu priču nije pokrenuo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Onda se našao dogovor sa ostalim lokalnim zajednicama – rekao je Stanić.

Dodaje da je ovdje u velikoj mjeri riječ o izbjeglim i socijalno ugroženim porodica.

– Pitanje je, gdje ste bili dosad. Ispalo je da je važnije da neko iz vaših redova uzme i legalizuje 400 hektara i tu posadi šljivu, a neki siromah ne može da legalizuje kuću. Dočekao sam i kolonu iz Kninske i iz Visoke Krajine, i to po ciči-zimi. To je bilo da ti srce pukne.  Jedan čovjek mi je, na što sam zaplakao, rekao – moji su došli iz Glamoča, eno ih u Parku „Mladen Stojanović“.

– Ništa im ne fali, ali ubi ih ona vedrina. Ovdje je najviše takvih porodica. Pozdravljam odluku da se ovaj zakon usvoji, ali to je trebalo riješiti davnih dana. Draško vam je nametnuo dobar zakon, koji rješava probleme građana – poručio je Stanić.

Srpskainfo

Podijeli objavu