Dodiku stigao odgovor od Stanivukovića: Mene ste nazvali pobačajem, kao što ste nazivali i Vučića

„Gospodine Dodik, mene ste nazvali političkim pobačajem, kao što ste nazivali i gospodina Vučića, pa mu se danas divite, klanjate i idete u posjete. Izgleda da i meni to predviđate, samo što vas ja neću primiti u Gradsku upravu kada me budete zvali 16. novembra da porazgovaramo“, rekao je tokom današnje posebne sjednice NSRS poslanik PDP-a Draško Stanivuković, odgovarajući na uvrede koje su mu upućene od strane srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Stanivuković se zahvalio Dodiku što mu predviđa takvu budućnost:

„Кada vidim vas da otvarate usta, a to nije da biste jeli, znam da lažete. A tako i građani. Potpuno sam svjestan da vi gospodinu Igoru Radojičiću morate pomoći, jer on sam nema nikakve šanse, ali isto mislim da mu vaša podrška i ne ide u prilog, jer se vi vrlo omraženi ovdje u Banjoj Luci“, rekao je Stanivuković.

On je poručio Dodiku da o Banjoj Luci zna neuporedivo više od njega, obzirom na navode koje je Dodik iznio:

„Sedamdeset posto teritorije Banjaluke nema kanalizaciju, trideset posto nema vodosnabdijevanje. Кada se hvalite Кliničkim centrom, treba da znate da je Banjaluka jedini grad u Evropi, a da je najveći i glavni – odnosno administrativni centar, da nema opštu bolnicu, a vi je ne možete napraviti jer ste zadužili ovaj grad. Asfalt i kružni tokovi ne mogu da budu mjerna jedinica napretka“, kaže Stanivuković.

Nakon što je Dodik rekao da se budžet Banjaluke iz godine u godinu raste i da ne zna šta se još može u Banjaluci uraditi, Stanivuković je dodao da je budžet Banjaluke 2008. godine bio 200 miliona КM, a da je danas 150 miliona КM.

„Mogli ste i jednu malu firmu otvoriti, s obzirom da ovdje nijedno preduzeće nije otvoreno punih dvadeset godina, koliko nažalost vi vladate. A kada govorite o spomen-obilježjima, prvo napravite i spomen-obilježje poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Među njima je i moj stric, koji je život dao za Republiku Srpsku, dok ste vi švercovali cigare. Ja sam iz patriotske porodice i kada već govorite o spomeniku tri vojnika o kojima sam ja govorio – to su vojnik iz 1914. godine, iz 1941. godine i naš vojnik iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. A to što vi vidite neke druge vojnike – to neka vama služi na čast“, zaključio je Stanivuković.

(FOTO: Srpskainfo)

Podijeli objavu