DODIK DOBIO PODRŠKU POSLANIKA Memorandum CIK BiH i IFES pao u vodu

Narodna skupština Republike Srpske podržala je izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji smatra da je memorandum o razumijevanju između CIK BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) štetan po vitalni interes RS.

Prema Ustavu BiH, to znači da memorandum neće stupiti na snagu, jer je Odluka o odobravanju zaključivanja tog memoranduma u Predsjedništvu BiH usvojena preglasavanjem Dodika.

Nakon višečasovne rasprave na 16. posebnoj sjednici Narodne skupštine, za podršku Dodiku je glasalo svih 56 poslanika vladajuće koalicije. Poslanici opozicije nisu bili prisutni na glasanju.

Cvijanović: Institucije moraju reagovati

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je ranije danas da je Memorandum o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme štetan, te da zato institucije Srpske moraju da reaguju.

-Institucije Srpske moraju da zaštite srpskog člana Predsjedništva BiH onda kada je preglasan – rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini i pozvala poslanike da odbace ovaj memorandum.

(Srpskainfo)

Podijeli objavu