ĐAJIĆ ZLOUPOTRIJEBIO PENZIONERE? Traže da MUP ispita ko stoji iza koncerta u Boriku

Mi, članovi Saveza penzionera i potomaka, koji smo istovremeno i članovi Udruženja penzionera gdje redovno uplaćujemo članarinu, još uvijek ne vjerujemo da je rukovodstvo Udruženja 19.09., oraganizovalo koncert sa Vesnom Zmijanjac i Miroslavom Ilićem u sportskoj dvorani Borik – saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Iz Saveza pitaju znači li to da rukovodstvo živi na visokoj nozi parazitirajući na leđima članstva i služeći isključivo vlastodršcima za masne nagrade, pa ne može da shvati da je više od 20.000 njihovih članova u Banjaluci u stanju socijalne potrebe.

– Zato ih pitamo ko ih je ovlastio da tako rasipaju našu članarinu, koja po Statutu ima sasvim drugu namjenu? Jeste li svjesni da ste zloupotrijebili svoj položaj i da ćete zbog toga odgovarati – upitali su iz Saveza.

Pozvali su nadležne organe MUP-a, Tužilaštva i Poreske uprave da utvrde čijim novcem je plaćen koncert, u kojem iznosu, na koji način i u koju svrhu je koncert organizovan, obzirom da je na ulazu u dvoranu bila velika količina promotivnog materijala za izbore.

– Posebno pitamo Poresku upravu da li je naplaćen porez na isplaćeni honorar izvođačima u ovom, kao i za desetine sličnih koncerata održanih tokom godine, sa kojih je po našim saznanjima, iz Republike Srpske izneseno nekoliko miliona maraka,bez naplaćenog jednog feninga poreza, a na šta smo javnost upozoravali u više navrata – ističe se u saopštenju.

– Zato kolege penzioneri, dobro razmislite o svom položaju i hoćete li prihvati da vas i dalje predstavlja rukovodstvo koje je imenovala Vlada ili ćete organizovati zborove po mjesnim zajednicama i sami izabrati svoje predstavnike , koji će biti pod vašom kontolom i koji će samo vama polagati račun – istakli su.

Podijeli objavu