ĐAJIĆ PORUČIO PRIPRAVNICI: “Ti si rođena u pogrešnoj državi, ovdje traže ČLANSKU KARTU”

Tamara Gaćanović je diplomu socijalnog radnika dobila 2019.godine.

Na našem portalu ali i na društvenim mrežama vidjela je video u kojem direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS dr Vlado Đajić traži od članova stranke da mole za glas. Đajić je, inače, nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice tri.

To je, kako je rekla u razgovoru za naš portal, ponukalo da opiše situaciju u kojoj se našla upravo sa Đajićem kada je u januaru 2020.godine došla na UKC RS da kao uspješan svršeni student sa bogatom biografijom za jednog početnika pokuša aplicirati za pripravnički staž na Klinici za psihijatriju pri UKC RS.

– Nakon uspješnog studiranja otišla sam u Njemačku gdje sam zaista stekla vrijedno iskustvo kroz volontiranje u nevladinom sektoru, i to u oblasti socijalne zaštite. Nakon povratka u svoju zemlju odlučila sam da završim pripravnički staž. Zanimljivo, baš u mjestu mog prebivališta bio je konkurs za pripravnički u Centru za socijalni rad gdje se na tu poziciju, apsurdno, primao svršeni student srpskog jezika i književnosti. Iz Centra mi je objašnjeno da je to iz razloga jer Centar mođe da aplicira za pripravnike i da će ta osoba odmah biti upućena da odradi pripravnički u lokalnu biblioteku – rekla je za BLink Tamara.

Tu nije bio kraj njenih razočarenja i negativnih iznenađenja.

– Nastavila sam potragu, došla sam do Đajićevog broja, i on je samo rekao da svi koji dolaze sa nekim zahtjevima dolaze rano ujutro na UKC i da ga čekaju i da tako uradim i ja. To sam i uradila, tačnije dolazila sam sedam puta u nekoliko sedmica oko sedam ujutro jer mi je rečeno da direktor na posao dolazi oko pola sedam ujutro. Ja ga za to vrijeme nijednom nisam vidjela da dolazi tada na posao, uvijek su bile neke druge obaveze. Tek osmi put kada sam došla, počekom januara 2020.godine, sam ga napokon dočekala i pokušala da se predstavim – kaže u razgovoru za naš portal Tamara.

– Đajić me je odmah na početku razgovora pitao šta mi dođe Goran Gaćanović, a nakon što sam rekla da mi je to otac, direktor UKC RS me je pitao zašto otac nije došao da ga pita za moj pripravnički. Ne želivši ulaziti u tu vrstu razgovora, ja sam mu ljubazno rekla da pripravnički tražim ja a ne moj otac. Imala sam uredno pripremljene dokumente u rukama, od CV-ja, preporuka, molbu i diplomu, budući da nisam znala šta sve od dokumenata treba za prijavu za pripravnički – priča nam Tamara i dodaje da je Đajić pitao zašto nije pokušala da aplicira u jestu svog boravišta.

– Odgovorila sam mu da jesam aplicirala, ali da nisam podobna jer nemam nikakve veze, ni rodbinske ni stranačke. On me je tada pitao kako to da nemam stranačku vezu i da nisam član nijedne partije. Đajić mi je tada, sa osmijehom na licu, rekao – “Ti si rođena u pogrešnoj državi, svi ti ovdje traže člansku kartu” – ističe Tamara u razgovoru za BLink.

Tamara ističe da svoju diplomu nije stekla da bi za bilo koga skupljala glasove, a pogotovo za ljude čija joj politika ni na koji način nije privlačna. Čak joj je, kako ističe, vrlo odbojna.

Tamara Gacinovic

– Naivno je od mene što sam povjerovala najvažnijoj ustanovi zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj. Danas kad pratim ovu tragikomičnu izbornu kampanju imam da kažem da mi je moj miran san najbitniji  a da ne bih mogla mirno spavati dok u glavi prebrojavam koga od rodbine i komšija nisam stavila na spisak gospodinu Đajiću i njegovoj niti bilo čijoj partiji. Svako dobro Bosno i Hercegovino – napisala je na kraju svog iskrenog statusa Tamara Gaćanović.

Blink

 

Podijeli objavu