Dejan Savić pozvao osnovce da budu dio takmičenja u vaterpolu i plivanju

Proslavljeni vaterpolista i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić ove sedmice boravio je u Banjoj Luci, a razloga za još jedan njegov dolazak u naš grad bilo je mnogo.

Naime, Dejan Savić je član Visokog savjeta gradonačelnika Banje Luke, koji će pored izuzetne stručne podrške eksperimentalnom takmičenju svih osnovnih škola u vaterpolu i plivanju, svakako doprinijeti da ovo takmičenje zaživi u Banjoj Luci.

-Pozivam sve osnovce da se prijave kod svojih profesora fizičkog vaspitanja, kako bi učestvovali u školskom takmičenju u plivanju i vaterpolu u organizaciji Grada Banja Luka. Vidimo se 22. maja – poručio je selektor reprezentacije Srbije.

Upravo će Dejan Savić, zahvaljujući svom bogatom sportskom iskustvu i vrhunskoj karijeri, dodatno ojačati sport u našm gradu.

Podsjećamo, Grad Banja Luka organizuje eksperimentalno školsko takmičenje u plivanju i vaterpolu osnovnih škola grada Banja Luka za školsku 2021/2022. godinu.

Riječ je o projektu, koji će biti organizovan u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, s ciljem da se poveća broj sportova kojim je obuhvaćen sistem organizacije školskog sporta na teritoriji grada, što će svakako doprinijeti afirmaciji sportskih aktivnosti i obrazovno-vaspitnog rada, ali i podizanju fizičke aktivnosti kod učenika.

Podijeli objavu