„Čisto lice grada“: Naredne sedmice uređujemo Novu varoš i Rosulje

Velika akcija uređenja i čišćenja našeg grada sljedeće sedmice, od 4. do 10. aprila – biće organizovana na području mjesnih zajednica Nova varoš i Rosulje.

Kao i u naseljima koja su do sada bila obuhvaćena ovom akcijom, tako će i u ove dvije MZ biti sprovedeno više različitih aktivnosti, poput pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na saobraćajnicama, sadnje, sanacije komunalne opreme, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i sl.

Takođe, sugrađani će imati priliku da se riješe kabastog otpada iz domaćinstva, a lokacije na kojima će biti kontejneri možete pogledati OVDJE.

Podsjećamo, pod sloganom „Čisto lice grada“, velika proljećna akcija uređenja i čišćenja grada počela je 14. marta na području Centra 1 i Centra 2.

Nakon toga akcija je nastavljena i u mjesnim zajednicama Borik 1 i Borik 2, a ove sedmice odvija se na području Obilićeva 1 i 2.

Predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, te da u budu obuhvaćene sve mjesne zajednice, od centralnih, prigradskih pa sve do seoskih.

Rezultati akcije „Čisto lice grada“ itekako su vidljivi u dijelovima grada u kojima je akcija već sprovedena. Tako su do sada u okviru akcije popunjeni ili formirani novi drvoredi poput aleje posvećene višečlanim porodicama, uređeno je više dječijih igrališta, sanirana su oštećenja na saobraćajnicama na širem području centra grada i ploče na Trgu Krajine i u Parku „Petar Kočić“, sanirano nekoliko divljih deponija (kod „Delte“, u Ulici Miše Stupara u Boriku i dr.), a zelene površine oplemenjene različitim cvijećem i ukrasnim žbunjem, ali i oprani i uređeni podzemni prolazi, autobuska stajališta, semafori i druga komunalna oprema…

Plan za naredni period
Akcija uređenja u narednom periodu biće sprovedena na području drugih naselja prema sljedećem rasporedu:

  • 11 – 17. april – Starčevica,
  • 18 – 24. april – Bulevar i Kočićev vijenac,
  • 25. april – 1. maj – Lazarevo 1 i Lazarevo 2,
  • 2 – 8. maj – Paprikovac i Petrićevac,
  • 9 – 15. maj – Lauš 1 i Lauš 2.
Podijeli objavu