BRAVO ZA GRADONAČELNIKA: Stimulacije za zaposlene u Gradskoj upravi koji ostvare najbolji rezultat

Grad Banja Luka započeo je praksu nagrađivanja radnika za postignute rezultate u toku jednog mjeseca, a u okviru novog Pravilnika o stimulacijama i nagradama za posebne rezultate rada zaposlenih u Gradskoj upravi.

S ciljem povećanja motivacije i zadovoljstva zaposlenih, a samim tim i povećanja efikasnosti u radu na svim nivoima organizacione strukture Gradske uprave, u toku svakog mjeseca nagradi se do 10 zaposlenih.

– Svaki mjesec, na prijedlog rukovodilaca organizacionih jedinica, nagradimo do 10 zaposlenih u Gradskoj upravi, a svaki podnosilac prijedloga dužan je obrazložiti i dokumentovati prijedlog u smislu ispunjenosti kriterijuma na osnovu kojeg se isplaćuje stimulacija. Stimulacija se isplaćuje zaposlenom na osnovu ostvarenih izuzetnih i natprosječnih rezultata, mjerilima kvaliteta i efikasnosti rada – poručeno je iz Odsjeka za razvoj lokalne samouprave i upravljanja ljudskim resursima.

Kako su naveli, motivacija zaposlenih je ključna za visoke standarde poslovanja, podsticanje kreativnosti i inovativnosti, za profesionalni razvoj zaposlenih i njihov profesionalni odnos prema poslu, a stimulacija na platu dobar je način vrednovanja rada i nagrađivanja radnog učinka.

Podijeli objavu